Heeft u vragen of hulp nodig?

  • 25 jaar ervaring
  • Opleiding op locatie
  • Al v.a. € 99,- per deelnemer
  • Ruime keuze trainingen

Een BHV Opleiding bij PTC opleidingen

Een bhv opleiding bij ptc opleidingen

Als er een incident of bedrijfsongeval gebeurt op de werkvloer, is het belangrijk dat er iemand aanwezig is die direct kan handelen. In de meeste bedrijven is deze taak weggelegd voor de bhv’er die hiervoor speciaal is opgeleid.

Wat is BHV?

Bhv is de afkorting voor bedrijfshulpverlening. Zoals deze naam al verraadt, zorgen de bhv’ers in een organisatie voor hulp en ondersteuning bij calamiteiten. Een bhv‘er is dan ook opgeleid om bijvoorbeeld Eerste Hulp te verlenen bij ongevallen en om medewerkers en klanten in veiligheid te brengen tijdens een noodsituatie.

Is het verplicht een BHV’er in dienst te hebben?

Elk bedrijf in Nederland is verplicht om minstens één bhv’er in dienst te hebben. Ook mag een eigenaar of directeur zelf deze functie vervullen, op voorwaarde dat iemand zijn/haar taken bij afwezigheid overneemt.

Hoeveel bhv’ers je precies in dienst moet hebben is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de bedrijfstak waarin de onderneming actief is. Zo is de BHV-medewerker in kleine organisaties vaak allround opgeleid, terwijl grotere bedrijven kiezen voor bhv’ers met specifieke taakverdeling.

Inhoud bhv opleidingen

Een allround BHV’er moet dus in staat zijn om EHBO te verlenen, brand te bestrijden en ontruimingen te coördineren.

Hoe kies ik een goede bhv-opleiding?

In Nederland zijn er honderden aanbieders van BHV trainingen. Het vinden van een goede cursusaanbieder kan dan ook een hele uitdaging zijn.

De kosten voor een BHV-opleiding lopen sterk uiteen en variëren van honderd tot honderden euro’s. Kijk bij het kiezen van een BHV-cursus onder andere of zaken zoals het cursusboek en de examenkosten zijn inbegrepen.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0