Heeft u vragen of hulp nodig?

 • 25 jaar ervaring
 • Opleiding op locatie
 • Al v.a. € 99,- per deelnemer
 • Ruime keuze trainingen

Hijsen

Veilig Hijsen certificaat behalen? Opleiding veilig hijsen volgen?

Arbowet en veilig hijsen

Een belangrijk deel van de bedrijfsongevallen met hijswerkzaamheden is te wijten aan onveilig gebruik van hijsgereedschappen en hijswerktuigen. Ondeskundig gebruik, haast en onachtzaamheid leidt tot gevaar, beschadigingen, tijdverlies en …ongelukken. Bovendien staat natuurlijk de persoonlijke veiligheid van uw medewerkers op het spel.

Cursus, instructie veilig hijsen verplicht?

Is behalen van een certificaat of hijsbewijs verplicht? Dat is een vraag die wij regelmatig horen. Een certificaat is niet verplicht. De werkgever is wel verplicht om voor het werken met een hal-portaal of bovenloopkraan je grondige instructies te geven, verstrekken.

De arbo-wet en verzekeraars accepteren een hijscertificaat of hijsbewijs als een bewijs daarvan. Om behalve de arbo-inspectie en verzekeraars tevreden te stellen zijn er nog meer belangrijke redenen om een hijsbewijs opleiding of hijsbewijs diploma te behalen, namelijk de veiligheid. Door onze opleiding voor een hijscertificaat of bewijs te volgen wordt de kans op ongelukken beduidend kleiner doordat de bedienaar van het hijsmiddel veel beter het besef krijgt waar de gevaren op de “loer” liggen.

Het veilig hijsen certificaat is bestemd voor alle medewerkers die lasten aanslaan en verplaatsen met de bovenloopkraan, halkraan of portaalkraan.

 • Veilig hijsen basis opleiding

  Aan de bedienaars van hijsapparatuur worden hoge eisen gesteld als het gaat om de  veiligheid en verantwoordelijkheid. Werken met de hal- en/of  portaalkraan is een verantwoordelijke

  Groepsprijs (tot 8 deelnemers) € 695,-

  Meer informatie
 • Herhaling veilig hijsen

  Herhaling veilig hijsen met de hal of portaalkraan Deze herhalingscursus veilig hijsen is voor personen die al in het bezit zijn van een certificaat veilig

  Groepsprijs (tot 6 deelnemers) € 395,-

  Meer informatie
 • Combinatie opleiding Heftruck + Veilig Hijsen

  Deze training is bedoeld voor medewerkers met enige werkervaring met de heftruck en hal en/of portaalkraan. En waarvan  hun certificering bijvoorbeeld verlengt moet worden. Het

  Groepsprijs (tot 8 deelnemers) € 695,-

  Meer informatie
 • Hijsopleiding 1 uur

  Wilt u wilt uw personeel her instrueren? Dan zou de competentie methode een oplossing kunnen zijn. Wij sturen u de fysieke of de ” digitale”

Behaal uw Veilig Hijsen certificaat bij PTC Opleidingen

Voor het bedienen van hijsapparatuur is het van belang dat een geldig Veilig Hijsen certificaat wordt behaald. PTC Opleidingen biedt cursussen aan om uw medewerkers hierin te voorzien. Aan operators van hijsmiddelen worden hoge eisen gesteld op het gebied van veiligheid en verantwoordelijkheid. Werken met de hal- of portaalkraan is immers een verantwoordelijke taak. In de basiscursus Veilig Hijsen van PTC Opleiding ervaren de cursisten al lerende veilig werken met de hijsinstallatie. Met PTC Opleidingen behalen uw medewerkers onder begeleiding van onze gecertificeerde docenten snel hun Veilig Hijsen certificaat!

PTC Opleidingen staat voor goede service

Bij PTC Opleidingen staat de klant altijd centraal. Service staat bij ons voorop, ook als u een Veilig Hijsen certificaat wilt behalen. Met PTC Opleidingen bespaart u veel tijd en geld. Zo kunt u ervoor kiezen dat wij uw bedrijf bezoeken en het examen op locatie afnemen. Vanaf drie deelnemers wordt dit zelfs nog voordeliger voor u! Wij verzorgen niet alleen cursussen voor beginnende medewerkers die werken met hijsapparatuur, maar ook voor ervaren operators die een opfriscursus willen volgen. Bent u benieuwd naar hoe we ervoor zorgen dat u veilig uw Veilig Hijsen certificaat kunt behalen? Neem contact op om een afspraak te maken. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Hoe behaalt u een Veilig Hijsen certificaat?

Nadat u uzelf of uw medewerkers heeft aangemeld, ontvangt u een opdrachtbevestiging en het digitale lesmateriaal van PTC Opleidingen. Als u al kennis en ervaring hebt met het besturen van een hijskraan, is het meeste materiaal bij u al bekend. Als u kiest voor een opleiding op locatie, komt een examinator van PTC Opleidingen bij uw bedrijf langs en legt het theorie- en praktijkexamen voor een Veilig Hijsen certificaat af. De opleiding is volledig gericht op de activiteiten binnen uw bedrijf. Zo wordt niet alleen de kennis verzameld die nodig is om de hijsapparatuur veilig te bedienen, maar kan deze direct worden toegepast op de omgeving waarin u werkt.

Neem contact op voor meer informatie

Een Veilig Hijsen certificaat behaalt u snel en veilig met PTC Opleidingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. Bel ons op 0850605410 of e-mail ons via info@ptc-opleidingen.nl. We horen graag hoe we u van dienst kunnen zijn.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0