Heeft u vragen of hulp nodig?

 • 25 jaar ervaring
 • Opleiding op locatie
 • Al v.a. € 99,- per deelnemer
 • Ruime keuze trainingen

Opleiding NEN 3140 VOP

NEN 3140 VOP basiscursus bij PTC Opleidingen + Examen

Werknemers van bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties moeten op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen. De NEN 3140 VOP basiscursus is bedoeld voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoert. Als vervolg op de basiscursus is het mogelijk de herhalingscursus te volgen.

Wat is een VOP?

Alle wettelijke verplichtingen omtrent het werken met elektrotechnische installaties worden samengevat in de norm NEN 3140. Na het volgen van de NEN 3140 VOP basiscursus bent u in staat onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon (VP) elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren: u wordt benoemd tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP).

Inhoud van de nen 3140 VOP basiscursus

De NEN 3140 VOP basiscursus duurt één dag. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de basiscursus succesvol afrondt, ontvang je een certificaat en Veiligheids-ARBO pas. Deze documenten zijn drie jaar geldig.

Volg de basiscursus bij ons in Vianen
De Trainingslocatie van PTC – Opleidingen bevind zich in Vianen. hier kan jij je NEN 3140 VOP basiscursus volgen. Heb je vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar je vragen te beantwoorden.

Resultaat
Deze opleiding geeft inzicht hoe gevaren en risico’s kunnen worden ingeschat.
Met dit certificaat voldoet u aan de door de Arbowet en de Arbeidsinspectie gestelde eisen van NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon. Om uw kennis en vaardigheden op het juiste niveau te houden, adviseren wij u deze cursus minimaal 1 x per 3 jaar te herhalen en uw her-instructie mede af te stemmen op uw NEN 3140 aanwijsbeleid.

Tijdsduur
Het volgen van de cursus duurt 1 dag van ca. 6 uren, waarna het geheel met een examen afgerond wordt.

De NEN 3140 VOP cursus van PTC Opleidingen wordt iedere maand verzorgd in: Vianen.

  Aanmelden

  NEN-3140 VOP of VP Opleiding te Vianen € 169,00

  Aanmelden voor opleiding van:*

  Shopping cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping
  0