Heftruck rijbewijs


Zonder heftruck rijbewijs, ook wel een heftruckcertificaat genoemd, is het niet toegestaan een heftruck te besturen. Een gewoon rijbewijs of een vrachtwagenrijbewijs is simpelweg niet genoeg, aangezien een heftruck nog een aantal speciale vaardigheden en specialistische kennis vereist. Bij het besturen van een heftruck is de veiligheid van uw personeel bijvoorbeeld uitermate belangrijk. Een heftruck rijbewijs halen is dan ook een absolute vereiste. Bij PTC Opleidingen kan uw personeel een gedegen opleiding krijgen om dit rijbewijs voor heftruck te behalen. Wij zijn een professioneel instituut met ervaren docenten, die met passie voor uw personeel aan de slag gaan. We hebben diverse opleidingen in ons pakket waarmee ook uw personeel het heftruck rijbewijs gaat halen.

 

Het belang van een heftruck rijbewijs

 

De Arbeidsinspectie krijgt jaarlijks zo'n 1700 meldingen binnen van ongevallen met heftrucks. Alsof dit niet erg genoeg is, lopen gemiddeld 5 van deze ongelukken fataal af. Veruit het grootste deel van de ongelukken had voorkomen kunnen worden als de bestuurders van de heftrucks goede instructie hadden gekregen over hoe je met een heftruck om moet gaan. PTC Opleidingen kan ervoor zorgen dat uw mensen deze opleiding krijgen. We hebben meerdere cursussen klaarstaan, zowel voor beginnende chauffeurs als ervaren bestuurders die hun certificaat moeten verlengen. Ze kunnen hiervoor langskomen op ons bedrijf, maar we kunnen ook bij u langskomen om de cursus bij u te geven.

 

Een heftruck rijbewijs halen

 

Als een van onze docenten bij uw bedrijf langskomt om les te geven in het besturen van een heftruck, dan kunt u er op rekenen dat dit goed en grondig gebeurt. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo hoeft uw personeel niet op reis en bent u ze niet langere tijd kwijt. Daar komt bij dat we de cursus helemaal aan uw bedrijfssituatie aan kunnen passen. Wij vinden dat een cursus pas echt geslaagd is als uw personeel niet alleen weten wat ze moeten doen, maar als ze zich ook het belang hiervan beseffen. Dit besef van de situatie is een grote hulp bij het beperken van de risico's. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden van het heftruck rijbewijs halen bij PTC Opleidingen.