VOP certificaat


In de techniek zijn verschillende functies aanwezig waarbij kennis over elektrotechnische installaties vereist is. Hierbij kan gedacht worden aan mechanische onderhoudsmonteurs, in de industrie of de procestechniek.

 

Naast onderhoudsmonteurs zijn in deze sectoren ook medewerkers werkzaam bij het assembleren, inregelen en onderhouden van machines op elektrotechnisch gebied. Het spreekt voor zich dat elektrotechnische werkzaamheden zorgvuldig uitgevoerd moeten worden.

 

Wanneer bepaalde onderdelen van bijvoorbeeld een machine per ongeluk onder spanning komen te staan kunnen de gevolgen daarvan zeer ernstig zijn. Bedrijven willen daarom dat hun medewerkers voldoende onderricht zijn VOP om de werkzaamheden kundig uit te kunnen voeren.

 

Daarom kunnen bedrijven medewerkers verplichten om een cursus VOP te volgen.

 

Voor wie is een cursus Voldoende Onderricht Persoon nu bedoelt?

 

Wanneer van een monteur, medewerker of operator wordt verlangd dat hij of zij werkt aan elektrische onderdelen van machines, apparaten, installaties of gereedschappen is het belangrijk dat de desbetreffende medewerker goed op de hoogte is van de wet en regelgeving en de veiligheidsaspecten die daarbij aan de orde komen.

 

de medewerker die het elektrotechnisch werk uitvoert moet dit op een verantwoorde manier doen zodat de hij/zij en de omgeving niet bloot gesteld wordt aan gevaarlijke situaties.

 

Hiervoor heeft de medewerker enige eenvoudige basiskennis nodig van elektrotechniek en daarnaast moet hij of zij weten hoe de werkzaamheden zo veilig mogelijk uitgevoerd kunnen worden.

 

Een cursus VOP (Voldoende Onderricht Persoon) wordt meestal verstrekt aan mechanische medewerkers, WTB ers en operators, die zelf geen of weinig kennis hebben van elektrotechniek maar er wel mee te maken kunnen krijgen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.

 

Een VOP certificaat behalen met PTC Opleidingen

 

Heeft u medewerkers die een certificaat voor VOP moeten behalen? Bij PTC Opleidingen heeft u daarvoor meerdere keuzes.

 

Zo kunt u uw mensen bij ons langs laten komen voor een VOP cursus. Wij zijn gevestigd in Vianen, waar we onze cursussen geven.

 

U kunt er echter ook voor kiezen om uw medewerkers in company te laten opleiden in hun eigen bedrijfsomgeving.  

 

Als u meerdere medewerkers heeft die tegelijkertijd de opleiding moeten volgen is een opleiding op locatie een mogelijk alternatief.

 

Meer Informatie

Online een VOP certificaat behalen

 

PTC Opleidingen biedt de mogelijkheid om online het NEN 3140 VOP certificaat te behalen.

 

Uw Medewerker kan in eigen tijd of onder werktijd met de lesstof aan de slag.

 

Sterker nog: de medewerker bieden we de mogelijkheid aan om het examen voor dit certificaat online te doen.

 

Dit is een ideale oplossing als uw medewerkers hun certificaat moet gaan verlengen of als opfrissing.

 

PTC Opleidingen wil het op deze manier iedereen mogelijk maken een cursus bij ons te volgen.

 

Op deze manier kunnen we de werksituatie bij uw bedrijf ook sterk verbeteren, de ontdekking van uw medewerker zijn tot een minimum beperkt worden..

 

Belangstelling? Neem vandaag nog contact met ons op om onze uitgebreide mogelijkheden met u te bespreken.

Meer Informatie