VP opleiding te Vianen €149.00

Opleiding NEN3140 VP

De juiste-training om zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en benoemd te worden tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.

 

Na afronding van de training NEN 3140 Vakbekwaam persoon kun je zelf veilig werken aan elektrotechnische installaties en kun je ook derden veilig hieraan laten werken. Je maakt gebruik van de juiste gereedschappen en preventiematerialen en je bent in staat om verschillende situaties op veiligheid te beoordelen.

 

VP staat voor Vakbekwaam Persoon. Het is een term die gebruikt wordt in de elektrotechniek, waar iedereen die in de elektrotechniek werkt en elektrische storingen oplost een VP opleiding moet volgen om de werkzaamheden veilig uit te mogen/kunnen voeren.

 

Heeft u personeel dat werkt met elektrische installaties, apparaten of gereedschappen keurt? Dan snapt u het belang van gedegen VP opleidingen.

 

Per slot van rekening komen er bij werken met elektrotechniek nog wel wat gevaren om de hoek kijken! Voor een opleiding tot VP bent u bij PTC Opleidingen aan het juiste adres.Wij hebben ervaren docenten in dienst die bevlogen hun kennis delen met de cursisten. Belangrijk: ze weten niet alleen welke kennis ze door moeten geven, maar ook hoe ze dit moeten doen zodat het belang van de veiligheid tot uw mensen doordringt.

 

Een VP opleiding volgen bij PTC Opleidingen

Om de titel ‘vakbekwaam persoon volgens NEN 3140 te mogen dragen, dient u aan diverse eisen te voldoen. Zo moet u gevaren en risico’s kunnen inschatten bij elektrotechnische werkzaamheden. Daarnaast is het van belang dat u elektrotechnische handelingen op een veilige manier kunt uitvoeren. Om aan deze kwaliteitseisen te voldoen, is een erkende cursus NEN 3140 vakbekwaam persoon vereist. 

 

Uw mensen kunnen bij ons langskomen in Vianen om bij ons op het bedrijf de opleiding te volgen. Het is daarnaast echter ook mogelijk dat een van onze docenten bij u langskomt om de opleiding in company te geven.

Vooral als u meerdere mensen heeft voor de opleiding is dit een prima oplossing. U bent uw mensen dan ook korter kwijt, waarnaast de cursus ook nog eens geheel op uw bedrijfssituatie afgestemd kan worden.

 

Online VP opleidingen volgen

Om een opleiding tot VP te volgen hoeft er niet veel nodig te zijn. U kunt bij ons namelijk deze opleiding ook geheel online volgen. Uw mensen krijgen dan een code waarmee ze alle lessen online kunnen volgen.

 

Sterker nog: ook het examen kan online worden afgelegd. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We zullen dan samen met u al onze mogelijkheden bespreken.

 

Tijdens deze NEN 3140 VP cursus wordt u opgeleid tot vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140. Wanneer u door uw werkgever bent aangesteld als vakbekwaam persoon. Met een elektrotechnische vooropleiding of vergelijkbare ervaring voldoet u met deze cursus aan de vereiste kwaliteitseisen.

 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus bent u officieel bevoegd om elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren, voldoend aan de eisen die NEN 3140 stelt aan een competente medewerker.

 

Voor wie?

De cursus NEN 3140 vakbekwaam persoon is een 1-daagse cursus voor werknemers die aangewezen worden als Vakbekwaam Persoon volgens NEN 3140.

 

Een vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140 is een persoon met een elektrotechnische vooropleiding of vergelijkbare ervaring.

 

Medewerkers die door de werkgever worden aangesteld als Vakbekwaam persoon in het kader van de NEN 3140 kunnen complexere elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren zoals het bijplaatsen van groepen in installaties, het uitvoeren van onderhoud aan elektrische installaties.

 

Lesinhoud NEN 3140 vakbekwaam persoon

 

Elektrotechnische gevaren en ongelukken

 

Elektrotechnische gevaren

Kortsluiting

Elektrocutie

 

Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving

Wetgeving en geschiedenis

Arbowetgeving

NEN 3140

 

Veilige arbeidsprocessen door vakkundig personeel, procedures en PBM’s

Inleiding Personeel

Periodieke instructie

Werk- en onderhoudsprocedures

Werken zonder spanning

Toestemming om aan te vangen met de werkzaamheden

Werken in de buurt van actieve delen

 


NEN 3140 opleiding te Vianen ( individueel )

NEN 3140 online

NEN-3140 opleiding / online

NEN 3140 online opleiding voor herinstructie VOP en/of VP

Opleiding NEN 3140

€ 79,00